Taller d'idees - ASSOCIACIÓ D'INTEGRACIÓ SOCIAL

ASSOCIACIÓ D'INTEGRACIÓ SOCIAL
TALLER D'IDEES

C/ Tolón 8-18, Mataró 08301
Tlf: 687 270 897

Àrea artística i cultural

 

El nostre treball en l'àrea artística, consisteix en oferir un ventall de tallers i/o cursos orientats a l'aprenentatge de diferents formes d'expressió artística (teatre, música, dansa, pintura...) a partir de grups.

Treballar amb grup ens permet portar a terme una tasca més rica i integral. El grup genera unes dinàmiques i uns engranatges que possibilita un treball personal de transformació (auto-concepte, sentiment de pertinença, coneixement personal, etc) i posar en pràctica habilitats socials (escolta, diàleg, expressió, resolució de conflictes, etc.).

La metodologia des de la que treballem és aquella que permet un tracte de respecte i una mirada atenta i adulta cap a les persones. Permetent treure tot el potencial, tenint en compte les capacitats i respectant les limitacions de cadascú.

L'art, com per a qualsevol persona, té un alt component terapèutic, però per a un col.lectiu com el de les persones amb discapacitat intel.lectual (que té series dificultats per fer-se escoltar en una societat com l'actual), a més a més, esdevé un eficaç mitjà de comunicació i expressió, ja que com és evident, no tothom pot expressar-se amb igualtat de condicions mitjançant la paraula. Per sort existeix l'art, que és també i sobretot, comunicació. Totes les expressions artístiques ens semblen eines molt valuoses per donar a conèixer a la resta de la població qui són aquestes persones i tot el potencial que tenen.

L'espai on es desenvolupa l'activitat també és de gran importància per acompanyar a aquest caire professional i de qualitat. Per tant, optem per espais públics, comunitaris, i a poder ser, específics sobre el que estem treballant (ex. escola de teatre, sala de concerts, bucs d'assaig...). Aquest és un element important alhora d'aconseguir una major integració dins la comunitat i l'oferta cultural que s'està oferint a la ciutat.

Tots els cursos es fan en espais de la ciutat que estan destinats per la matèria que es treballarà. Integrats en el teixit social de Mataró, compartint espais i sinergies amb altres artistes.

Percussió Tribukada del Taller d'Idees
PERCUSSIÓ TRIBUKADA

Un espai obert a tothom. On aprenem tècnica de l'intrument, ritme, melodia...
I també treballarem la consciencia corporal, millorant la coordinació, la elasticitat i l'agilitat del moviment del nostre cos.
Aquest any el nostre repte és aconseguir crear un espectacle final de percussió i dansa, de qualitat i que ens faci vibrar!!!

LLEGIR MÉS
Circ
CIRC

Curs que pretén apropar el món del circ als seus participants. Utilitzem i experimentem amb diferents tècniques corporals i circenses.
A través d'aquest treball corporal podem millorar la nostra condició física (elasticitat, equilibri, etc), la capacitat de concentració, la capacitat de treballar en equip, d'improvització i d'expressió, entre d'altres.
Al final del curs, els artistes mostraràn el seu treball en un petit espectacle.

LLEGIR MÉS
Dansa
EL COS COM A INSTRUMENT

Un espai per divertir-se, descobrir i investigar sobre el propi cos en moviment.
Treballarem a través de tècniques de dansa comtemporània i d'improvització; sempre partint de la creativitat individual i de grup.
Volem crear un grup divers, obert a tothom. Un grup de persones amb i sense discapacitat, que tinguin ganes de ballar i aprendre de la diferència.

LLEGIR MÉS
Cuina
CUINA CREATIVA

Cuinar d’una forma sana i divertida per aprendre a gaudir de la creativitat que tots tenim a dins.

Docent: Montse LLige Martinez

Espai: A confirmar

D'Octubre a Juny

Dimecres i Dijous de 18:00 a 19:30h

Preu: 55€ Trimestre

Creacions
PARLEM DE CINEMA

Un espai per parlar sobre cinema, mirant escenes o fragments de pel-licules que ens ajudin a comprendre'ns mitjançant la força de la paraula.

Docent: Javier Urrutia

Espai: Can Fulgarolas (c/ Tolón 8-18, Mataró)

D'Octubre a Juny

Dilluns de 18:00 a 20:00h

Preu: 40€ Trimestre

Creacions
CREACIONS ARTÍSTIQUES

Un taller per crear produccions artístiques i manualitats. Experimentarem amb materials, textures i colors i despertarem el potencial creatiu que tots portem a dintre.

Docent: Helena Carrera

Espai: A confirmar

De Gener a Juny

Dilluns i Dimecres de 18:00 a 19:30h

Preu: 40€ Trimestre

Disconcert - Taller idees
DISCONCERT

Els Disconcerts són un espai per compartir, per divertir-se, on poder disfrutar de música en directe i una estona de ball a la Sala Clap de Mataró. Un espai obert a tothom, però en un horari adaptat a les persones amb discapacitat.
Un diumenge al mes, de 17'30 a 20'30h. Vine a disfrutar-ho amb nosaltres!!
És un projecte conjunt amb la Casa de la Música. I amb el suport dels grups de música del Maresme i rodalies.

LLEGIR MÉS
Donacions a l'Associació Taller d'Idees

Taller d'idees a facebook
Col·laboren:

fundacio maresme

Club Hoquei Mataró

casa de la musica

cronopis

esmandies

centre de desenvolupament huma del maresme